4 Mayıs 2012 Cuma

Emir büyük yerden, şehir tiyatroları özelleştirilecek

Şehir ve devlet tiyatroları özelleştiriliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehir tiyatrolarında yaşanan gerginliğe "Şehir tiyatrolarını özelleştirme" kararı ile çözüm buldu.

AK Parti Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, gündeminde, son günlerde gerginliğe ve istifalara sahne olan şehir tiyatroları da vardı.

Başbakan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"İstanbul Şehir Tiyatroları meselesinde o despot anlayış, o kibirli tavır bir kez daha tezahür etti. Şehir Tiyatrolarında yapılan bir yönetmelik değişikliği üzerinden hem bizi hem tüm muhafazakarları aşağılamaya ve küçümsemeye başladılar. Allah aşkına soruyorum ya siz kimsiniz? Siz her konuda söz söylemede, her konuda otorite olduğunuzu iddia etme yetkisini nereden alıyorsunuz? Bu ülkede tiyatro sizin tekelinizde mi? Bu ülkede sanat sizin tekelinizde mi? Sanat konusunda söz söylemeye sahibi olan sadece sizler misiniz? O devir geçti. Artık despot aydın tavrıyla parmağınızı sallayarak bu milleti küçümseme, bu milleti azarlama dönemi geride kaldı. Bu ülkede pırıl pırıl bir nesil yetişti.”

“Devlet eli ile tiyatro olmaz” diyen Başbakan Erdoğan, tartışmalara son noktayı şu sözlerle koydu: “Ben Kadir Beyi tebrik ediyorum ve aynı şeyi şu anda Bakanlar Kurulu’na getireceğim ve tiyatroları özelleştireceğim ve istediğiniz gibi tiyatrolarınızı oynayın. Gerekli desteğimizi de veririz."

Kaynak: TRT Haber

Tiyatro ve tiyatrocularla sorunu olanlar, tiyatroyu özelleştirerek tiyatroculara haddini bildirmek istiyorlar. Devlet destiğini tiyatrolardan çekelim diyorlar. Peki, "dindar" olmayanlar da şunu dese: "ben de camiye gitmiyorum, benim vergimle camilere ve imama para harcanıyor, camiler özelleştirilsin.". Bu işin sonu ne olur?


Fırat Tanış'ın, şehir tiyatrolarının durumu için uyarlama yaptığı "Yani" parçası.
Uyarlamada çarpıcı sözlerden bazıları: Hamlet tespih çekiyor, Oyunları bile Fen İşleri yazıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder