3 Ekim 2012 Çarşamba

Varyap Mucizesi (!)

Varyap Holding

Hep merak ediyordum. Bir anda Türkiye'nin en prestijli, pahalı projelerine imza atan Varyap'ın tarihçesi nedir diye. 

Web sayfalarında "Nereden geldik" diye bir bölüm var. Oraya baktığımda 2005 yılında bir anda atılıma geçmeye başlamışlar. Varyap Holding, Ataşehir ve Bahçeşehir'deki Uphill Court, Varyap Meridian, Avrupa Yakası Adalet Sarayı, Metropol İstanbul gibi çok ciddi projeleri yaptı ya da yapıyor.

Sizce bu hızlı yükseliş yani 2005 öncesinde hiç ses getiren bir projesi olmayan firmanın 2005 ve sonrasında Türkiye devi olması tesadüf müdür?

"Varyap, Nerden geldik çizelgesi"

1 yorum:

  1. Arkadaşlar, CHP üyesiyim. İnşaatçıyım. (hem hükümet karşıtı hem de varyap'ın rakibiyim yani) Burada rahatlıkla söyleyebilirim ki TOKİ'nin en iyi imalat taşeronu(inşaatçısı) VARYAP 'dı. 2005 yılında satışa yönelik, gayrimenkul geliştirme projeleri imal etmeyi akıl ettiler Batı Ataşehir projeleriyle birlikte ve yükselişleri başladı fakat zannedildiği gibi 2005 yılında Varyap "bir hiç" değil, TOKİ nin "en çok metrekare yapmış, en sorunsuz müteahhitlerinden biri" idi. Eleştireceksek, doğru noktadan eleştirelim. TOKİ ile herkes iş yapıp, ödemeleri ertelenir ve batarken, VARYAP nasıl bunca sene ödemelerini tıkır tıkır aldı? Belki bunu araştırmak gerekir. Veya NEDEN X firması olmadı da bu firma TOKİ nin en iyi müteahhitleri arasına girdi?

    YanıtlaSil