9 Mayıs 2012 Çarşamba

TRT Diyanet Hayırlı Olsun (!)

Bir TRT  Diyanet'imiz eksikti

Hükümet, devlet ve şehir tiyatrolarına harcadığı parayı çer çöp olarak görürken, TRT Diyanet adından yeni bir kanal açmaya hazırlanıyor. TRT'nin konu ile ilgili haberi aşağıdadır:
"Devlet tiyatrolarıa bütçe yok, TRT Diyanet'e ilahi bütçe var"
TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı "TRT Diyanet" adlı yeni televizyon kalanı için son adımı attı ve iki kurum arasında protokol imzalandı.

Diyanet TV protokolü , Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 'ın katılımlarıyla imzalandı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Diyanet Kanalı'nın protokol imza töreninde konuştu. Şahin kanalın yayın içeriği hakkında bilgi verdi:

''Bu kanal Türkiye için bir ilk. TRT Anadolu kanalında başlangıçta 12 saat süreyle yayın yapacak. Yayın akışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak bir çalışma yapılacak.  Güncel tartışma programları, cami hikayeleri, tefsir saati, dini soruları cevaplama saati, meal saati, hatim saati, naklen cuma namazı, kültür-sanat, çocuklar için dini eğitim programları, belgesel programları, kadın ve müzik programları gibi programlar yer alacak. Kanal, dindar olsun olmasın dini ve kültürel programlarıyla herkese hitap edecek.''

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise; "Temmuz ayının 17'sinden itibaren, yeni bir Ramazanda,  yeni bir coşkuyla TRT Diyanet Tv  kanalı çalışmaya başlayacak. Dünyanın her yerinde din ihtiyaç kaynağı. Asıl kaynaklardan Allah'ı, Peygamberi en güzel şekilde anlatmaktan geçiyor. Bizim bir aile yapımız var korumak zorundayız. Diyanet TV, kadına, çocuğa, aileye güzel programlar yapabilirse 5 - 10 saat izlemeye gerek yok." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise şunları söyledi:
"Bu güne kadar bu adımı atmadığımız eksikliktir. Kamu alanında ilk defa böylesi bir adımı atıyoruz. Bu tarihi bir adım. Diyanet, TRT ile işbirliği içinde şimdi 12 saat ama ilerde 24 saate çıkartacak kudrete sahip olduğu zaman onun adımları atılacaktır. Tek gayemiz İslam'ın doğru anlatılması, anlaşılmasına katkı sağlamaktır."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de neden böyle bir televizyon kanalına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Görmez; "Toplumsal yapı hızla değişiyor. Din alanında önemli sorular ve sorunlar var. Bu soru ve sorunlar sadece camilerde konuşulmamalı. Toplum din konusunda sahih bilgilere ihtiyaç duyuyor" diye konuştu.

Ramazan ayında yayına başlayacak olan kanalın ilk test yayını, 16 Haziran 2012  Miraç Kandili günü başlayacak.

Kaynak: TRT haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder