16 Ocak 2013 Çarşamba

Haciz Bildirisi Komedisi, TÜRKİYE

Haksızlıklar Ülkesi, Türkiye

Firmam, distribütör olarak test cihazları ithal edip Türkiye'deki firmalara ürün sağlamakta. Trabzon'da bir firmaya çek karşılığı ürünü vermiştik. Çekin vadesi geldiğinde çek karşılıksız çıktı. Biz de dava etmeyip uzlaşalım dedik. Ve müşterimize şunu dedik " Sen bize iade faturası kesip ürünü iade et, biz de para pul istemiyoruz, yeter ki ürünü geri alalım."

Neyse, Trabzon'da çeki karşılıksız çıkan müşterimden ürünü ve iade faturasını alıp muhasebesel olarak da konuyu sıfıra sıfır şekilde kapatmıştık.

Firma olarak, Trabzon'da çok para batırmışlığımız vardı. Ve karşılıksız çek gibi konulardan dolayı dava ettiğimiz birçok Trabzonlu firma varken birgün ofise PTT ile Trabzon'dan bir haciz bildirisi geldi. Ben de acaba sonunda Trabzon'da batırdığımız paralardan bir kısmı ile ilgili olumlu bir durum mu var derken, tam tersine bize haciz koymaya çalışan bir yazı ile karşı karşıya olduğumuzu anladım. 

Yani, benim mal satıp karşılıksız çek nedeni ile paramı alamadığım Trabzonlu firmanın devlete de borçları varmış. Bu Trabzonlu firma da bize iade faturası kesti ya, devlet babanın yüce/ulu/zeki/çevik/müslüman memurları, çeki karşılıksız çıkan müşterimin bizden bir alacağı varsa diye bize de haciz bildirisi göndermiş.

Haciz bildirisinde de 7 gün içinde itiraz edilmezse haciz gerçekleşecektir ibaresi vardı. Apara topar hem avukat ile hem de kendimizi itirazlarda bulunduk. Bu firma, bizi de mağdur etti. Elimizde karşılıksız çeki var gibi ifadelerde bulunduk ve vergi dairesi sonunda anladı durumu. Olan sinirlerimize ve paramıza oldu (avukata durduk yere para vermek zorunda kaldık)

Mal satıp da haciz tehlikesi ile karşılaşmak Türkiye'ye özgü bir durum olsa gerek. 

Komedi ülke, komedi sistem
"Komedi ülke ve komedi bir sistem"

Siz siz olun, sürekli olarak savunma pozisyonunda bekleyin. Zira cebren ve hile ile bu sistem cebinizdeki parayı almak için her oyunu oynayabilir.

Bu ülkede karşılıksız çek yazsan, piyasaya borç taksan, adresinde bulunmasan, kaçsan kimse seninle uğraşmaz. Ama dürüstsen, bir yerin yurdun belliyse borcuna sadıksan o zaman sistem seni sağılacak inek gibi görür ve saldırır.

Bu ülkede, herkes başının çaresine baksın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder